חלוקת רכוש

מה קורה לרכוש בשלב הגירושין

מלבד הקושי הנפשי שמביא אתו משבר הגירושין, ישנו גם צד כלכלי שאי אפשר להתעלם ממנו. מה עושים עם הרכוש המשותף ואיך מתבצעת חלוקת הרכוש בשעה קשה זו של פיצול כוחות.

על פניו, ישנה מערכת מפורטת של חוקים האמורה לגרום לדברים להיות מפושטים וברורים. אבל בפועל המציאות איננה כזאת. אנחנו עדים למקרים רבים בהם נוצרים חיכוכים וסיבוכים סביב נושא זה.

כללים בסיסיים בנושא זה של חלוקת רכוש

רכוש שנצבר במהלך הנישואין נחלק בין בני הזוג בצורה שווה.
רכוש שלא נכלל בחלוקה שווה בין בני הזוג הוא רכוש שהיה להם לפני הנישואים או מתנות או ירושות.

למרות הכללים הברורים לכאורה, אין כאן אמת פשוטה אחת
למרות הכללים והחוקים המפושטים. יש הרבה דברים שאפשר לנסות ולשנות. ישנם בני זוג המנסים להוכיח כי הייתה כוונה ברורה לשיתוף הנכסים. לא תמיד זהו דבר שקל להוכיח, אבל אם הצליחו להוכיח זאת, אזי גם רכוש זה יחולק בין בני הזוג.
רכוש אשר נצבר במהלך הנישואין אבל רשום רק על שם אחד מבני הזוג יאלץ לעבור תהליך הנקרא "איזון משאבים", הליך חוקי לגבי מציאת איזון לרכוש זה.
סעיף נוסף בתחום חלוקת הרכוש הוא אולי פחות נעים, אבל יש צורך להתייחס אליו. חובות משותפים יחולקו גם הם שווה בין בני הזוג. למעט מקרים של חובות המשויכים באופן בלעדי לצד אחד ממעשים ללא ידיעת השני.

אחת הדרכים להימנע מהחיכוכים עד כמה שניתן היא באמצעות כתיבת הסכם קדם נישואים לפני החתונה. בהסכם זה בני הזוג מפרטים בצורה מסודרת וחוקית מה היה מצב הרכוש עוד קודם לנישואים ומה הולכים להיות החוקים או ההכרעות בנושא זה במקרה מצער של גירושין. אמנם אין תחושה רומנטית במיוחד בכתיבת חוזה כזה אבל הוא בהחלט יכול למנוע הרבה עוגמת נפש במידה וחלילה הנישואין שלהם עולים על שרטון.

הסמכות להחלטה על ענייני הרכוש היא בידי בית המשפט לענייני משפחה. אלא אם כן הוגשה תביעה בבית דין רבני עוד קודם לכן, במקרה כזה בית הדין הרבני יהיה זה שיכריע בסוגיה.

ליצירת קשר מלאו פרטים

זמינות מיידית: 072-394-5434

מאמרים אחרונים

התחברו אלינו

ליצירת קשר מלאו פרטים

 או התקשרו 072-394-5434

מענה תוך זמן קצר

ליצירת קשר מלאו פרטים:

*שדה חובה

צור קשר

ליצירת קשר התקשר 072-394-5434

מענה תוך זמן קצר

או השאר פרטים: