זכויות של בעל מחסן לקבל תמורות בפרויקט של תמ"א 38

זכויות של בעל מחסן לקבל תמורות בפרויקט של תמ"א 38

זכויות של בעל מחסן לקבל תמורות בפרויקט של תמ"א 38

מבוא

זכויות של בעל מחסן לקבל תמורות בפרויקט של תמ"א 38 – המפקח על המקרקעין בפתח תקווה קבע כי בעל מחסן אינו זכאי לתמורות בפרויקט של תמ"א 38 כמו יתר בעלי הדירות הבניין, והכל מהסיבות שיפורטו להלן.

הצדדים

התובעים הינם בעלי הדירות בבניין, אשר מעוניינים לקדם פרויקט של תמ"א 38/1 (חיזוק מפני רעידות אדמה, תוספת שטחים לדירות בבניין ותוספת מרפסות). מנגד, בעל המחסן בבניין שטוען כי מגיעות לו התמורות כמו יתר בעלי הדירות בבניין. בבניין קיימים 7 יחידות, שהינם 6 דירות ומחסן אחד כאמור.

פירוט המקרה

בשנת 2019 נחתם הסכם תמ"א 38/1, פרויקט שנועד לבצע עבודות חיזוק בבניין, הפרויקט נועד להוסיף 6 דירות בבניין, אשר יתפרסו ב- 2.5 קומות שיבנו בבניין. בעל המחסן בבניין החליט לסרב לחתום על ההסכם עם היזם, וזאת מכיוון שהוא דרש לקבל תמורות כמו יתר בעלי הדירות בבניין. בעל הדירה טען כי ביצוע הפרויקט פוגע בקניין שלו. לאור האמור, כל בעלי הדירות הבניין (6) שחתמו על ההסכם הגישו תביעה למפקח על רישום המקרקעין בפתח תקווה, בדרישה כי יש לחייב את בעל המחסן לחתום על ההסכם (בחודש אוגוסט 2022 אישרה הוועדה המקומית את ההיתר בתנאים).

הנתבע טען כי יש לשלם לו דמי שכירות בעבור המחסן בזמן ביצוע עבודות הפרויקט, וזאת מכיוון שיימנע ממנו הגישה למחסן בעת ביצוע העבודות. הנתבע ערך שמאות למחסן וקבע כי דמי שכירות המחסן מוערכים בסך של 600 ₪, יודגש, כי שמאי מטעם התובעים העריך את דמי השכירות בשווי של 300 ₪.

החלטת המפקח

המפקח קבע בהחלטתו כי בעל מחסן בבניין לא זכאי לתמורות להן זכאים יתר בעלי הדירות במסגרת תמ"א 38, עוד קבע בהחלטתו כי "מחסן יכול להיחשב כ'דירה' לעניין חוק המקרקעין. אך אין בכך כדי להשפיע על התמורה המתקבלת מכוח חוק החיזוק. שכן, ככלל, מחסן לא זכאי מתוקף תוכנית תמ"א 38 לזכויות בנייה, ואלו מוענקות עבור דירות המגורים ולא עבור מחסן, אף אם הוא רשום כיחידה עצמאית ונפרדת"

עוד קבע המפקח, כי הוועדה המקומית לא שיקללה את המחסן כגורם המעניק זכויות בפרויקט של תמ"א 38, וזאת בניגוד לטענת הנתבע, ואף כי המחסן אינו נחשב כדירה לאופן שוויון התמורות המתקבלות ליתר בעלי הדירות בבניין כאמור.

המפקח אישר את ביצוע העבודות, קבע כי בא כח הדיירים רשאי לחתום בשם הנתבע על הסכם התמ"א 38. בנוסף, קבע המפקח כי בעל המחסן זכאי לדמי שכירות של 500 ₪ לתקופה של חצי שנה, וזאת מכיוון שמבוצעות עבודות ליד המחסן. בנוסף, המפקח הטיל על הנתבע הוצאות שכר טרחה לתובעים בסך של 7,500 ₪.

יודגש, כי על פי פסק הדין בעל מחסן בבית משותף, לא זכאי לתמורות להם זכאים יתר בעלי הדירות שמקבלים במסגרת פרויקט תמ"א 38, ואף קבע כי לא מדובר בהפרה של עקרון השוויון.

סיכום

משרדנו מתמחה בתחום ההתחדשות עירונית (פינוי בינוי ותמ"א 38), ומייצג אך ורק דיירים, נותן ייעוץ והכוונה לכל חוזה באופן אישי, למשרדנו ניסיון בהגשת תביעות למפקח על רישום המקרקעין. צוות המשרד הינו צוות מקצועי. משרדנו נותן מענה וליווי לכל תרחיש ושאלה שלכם. אנו מבטיחים לתת שרות מקצועי, אמין ומסור עד להשגת המטרה. ליצירת קשר לחץ כאן.

 

מספר תיק: 6/264/2023

ליצירת קשר מלאו פרטים

זמינות מיידית: 072-394-5434

מאמרים אחרונים

התחברו אלינו

ליצירת קשר מלאו פרטים

 או התקשרו 072-394-5434

מענה תוך זמן קצר

ליצירת קשר מלאו פרטים:

*שדה חובה

צור קשר

ליצירת קשר התקשר 072-394-5434

מענה תוך זמן קצר

או השאר פרטים: