תביעה לפינוי מושכר – מה עליכם לדעת?

הרגע בו מצאתם דיירים לנכס ההשקעה שלכם הוא רגע משמח מאד: כניסתם של הדיירים למעשה מסמלת את כניסתו של שכר הדירה אל חשבון הבנק שלכם – כך שאתם עתידים להתחיל ליהנות מהכנסה פאסיבית שהייתה מוטיבציית ההשקעה שלכם. מה קורה בעת שהדייר שלכם צריך לפנות את הנכס אך הוא מסרב לעשות זאת? כאן מתחילה סאגה שרבים מכנים אותה מלחמת התשה, אך בעת שאתם מסתייעים בליווי של עורך דין, תוכלו לסיים את הפרק הזה וחשוב שתדעו את הזכויות שלכם. אם בעבר היה קשה מאד לדרוש מדייר לפנות את הנכס, הרי שכיום החוקים מקלים.

כידוע, הסכם השכירות הינו הסכם בו אתם מתחייבים לספק לשוכר ארבעה קירות, והוא בתמורה מתחייב לשלם לכם דמי שכירות חודשיים או בכל פורמט אחר שהיה מקובל על השני הצדדים. לא אחת קרו מקרים בהם הדיירים הפסיקו לשלם את דמי השכירות, כך שהבקשה הטבעית של בעלי הנכס הייתה לפנות אותו. בעוד ישנם דיירים המפנים את הנכסים, ישנם אלו שלא ממהרים לעשות זאת, וכך הם מציבים את בעלי הנכסים חסרי אונים. תביעה לפינוי מושכר הינו תהליך שיכול להסתיים כולו תוך 90 יום, כאשר התביעה רלוונטית רק למקרים בהם השוכר אינו משלם את דמי השכירות, או במקרים בהם הוא מסרב לעזוב את הנכס לאחר סיום החוזה.

תביעת פינוי מושכר באמצעות ליווי של עורך דין – מה עליכם לדעת?

תביעה לפינוי מושכר היא בדיוק התביעה שאתם צריכים להכיר בעת שאתם מגיעים למצב בו הדייר שלכם לא מוכן לפנות את הנכס בתום סיום החוזה, או במקרים בהם הוא לא עמד בהתחייבות שלו כפי המצויין בחוזה, לרבות תשלומי שכר הדירה. מדובר על הליך פינוי המתייחס לכמה היבטים:

ראשית, תביעה לפינוי מושכר בכותלי בית המשפט ומיד לאחר מכן ביצוע פסק דין בלשכת ההוצאה לפועל. שנית, פינוי מושכר במסגרת חוב המשכנתא, ושלישית – פינוי מושכר במסגרת של עיקול מקרקעין.

למשכירי הדירות, או אם תרצו בעלי הנכסים, ישנה האפשרות כיום לפנות את הדיירים מביתם תוך זמן קצר. בעבר, הלינו לא מעט בעלי הנכסים על כך שמדובר על הליכים מפרכים עד לקבלת הנכס בחזרה לידם. חשוב להבין כי המענה שניתן הינו רלוונטי אך ורק למקרים בהם המשכיר דורש מהשוכר לעזוב את הנכס, כך שבמידה וישנם אירועים אחרים כמו חובות כספיים – הם לא כלולים במענה הניתן במסגרת ההליך הספציפי הזה. התכלית היחידה של תביעה לפינוי מושכר היא להביא למצב בו השוכר עוזב את הנכס של המשכיר.

איך מוצאים לפועל תביעה שכזאת?

מובן כי תחילה כדאי לפנות בדרישה אל השוכר לעזוב את הנכס. לרוב, בקשה ישירה מבעל הנכס ולא מחברות ניהול שונות, מצטיירות כרציניות יותר וכך ניתן לסיים את האינטראקציה אל מול הדייר. במידה והבקשות אינן נענות בחיוב, הברירה היחידה שיש לכם היא לפנות אל עורך דין מקרקעין שידרוש עבורכם פינוי מהיר. תפקידו של עורך הדין במקרים שכאלו הוא להגיש תביעה לפינוי מושכר, כאשר אל כתב התביעה מצטרפים מסמכים שונים המעידים על הפרת ההסכם, כך שחוזה שכירות חתום הינו קריטי בהגשת בקשה שכזו. מסמכים נוספים שיש לצרף לבקשה כוללים ראיות להפרת חוזה כמו גם חוות דעת של מומחה במידת הצורך כגון במקרה בו השאיר השוכר נזקים במושכר.

על פי מה שקובע החוק, בתוך 30 ימים מהמועד להגשת כתב ההגנה יקיים בית המשפט דיון. במרבית המקרים, הדיונים מסתכמים ביום אחד. אחריותו של בית המשפט לתת בתוך 14 ימים מהדיון את פסק הדין.

בדיקות מקדימות לסינון דיירים בעיתיים

חשוב לציין כי למרות שישנם מקרים שכאלו לא אחת, הרי שלא ניתן להכליל ולומר כי כל הדיירים אינם עומדים בתנאי החוזים. חשוב שגם אתם תדעו לזהות את אותם דיירים שכנראה עלולים לעשות לכם בעיות – החל מסירוב לשלם את החשבונות החודשיים, דרך מריבות חוזרות עם השכנים ועד אי תשלום שכר הדירה. כדאי במעמד החתימה על הסכמי השכירות לדרוש ערבים, תוך שכדאי לקבל חוות דעת מהבעלים הקודמים של הדירה בה התגורר השוכר העתידי שלכם. כך, תוכלו להפחית את הסיכוי כי תגיעו לנקודת אין מוצא בה אינכם שולטים על הנכס שלכם.

ליצירת קשר מלאו פרטים

זמינות מיידית: 072-394-5434

מאמרים אחרונים

התחברו אלינו

ליצירת קשר מלאו פרטים

 או התקשרו 072-394-5434

מענה תוך זמן קצר

ליצירת קשר מלאו פרטים:

*שדה חובה

צור קשר

ליצירת קשר התקשר 072-394-5434

מענה תוך זמן קצר

או השאר פרטים: