איך להתגרש מבלי לפגוע בילדים?

לא תמיד הקשר הזוגי מצליח כפי שתוכנן תחילה, והאהבה הגדולה הופכת להיות בעיקר מחלוקת גדולה שבאה לידי ביטוי בהחלטה להתגרש. במקרים בהם אכן החלטתם לפרק את החבילה הזוגית ולהיפרד איש איש לדרכו, חשוב מאד לערוך הסכם גירושין מקיף ומעמיק שיענה על כל השאלות והאתגרים הצפויים. הדגש? על טובת הילדים, במטרה למנוע סבל מיותר בסיטואציה שגם כך היא סבוכה.

אתם נפרדים והילדים באמצע: איך מתקשרים את הגירושין מולם?

אומנם אתם לא תהיו עוד בני זוג לאחר אישור הסכם הגירושין על ידי בית המשפט, אך הסטטוס שלכם כהורים משותפים לאותם הילדים נשאר רלוונטי. בעוד ישנם הסכמי גירושים הנחתמים ברוח טובה, גם ישנם הסכמים המבוססים על נקמות שבסוף הנפגעים העיקריים מהן הם הילדים. חשוב מאד לזכור לאורך כל התהליך, בדגש על כתיבת הסכם הגירושין, כי הילדים אינם קלף מיקוח וחשוב לשים בראש סדר העדיפויות את טובתם. כמו כן, חשוב להעביר להם את המסר כי למרות הפרידה הזוגית, עדיין תישארו ההורים שלהם שידאגו להם לכל הנדרש.

משמורת וזמני השהות: טובת הילד בראש סדר העדיפויות

אחת הסוגיות החשובות ביותר בהסכם הגירושין היא כמובן סוגיית המשמורת וזמני השהות של הילד עם כל אחד מההורים. הדרך הטובה ביותר להגיע להסכמה לגבי סוגייה זו היא באמצעות הסכם הגירושין. על פי המשפט הישראלי, מה שמכריע לבסוף החלטות מסוג זה הוא טובת הילד בלבד. עיקרון זה בא לידי ביטוי במצבים בהם יש להכריע על זמני השהות והסדרי המשמורת. טובת הילד מגלמת בתוכה כמה היבטים: גיל הילד, הרצון שהוא מביע, מערכת היחסים שיש לכל ילד עם הריו וכדומה. במרבית המקרים, ככל שהילדים קטנים יותר בגילם, כך עולה הסיכוי כי האם היו זו שתקבל את המשמורת עליהם. בהחלטה משותפת שלכם בהסכם הגירושין, תוכלו להגיע להסכמות הטובות ביותר לילדכם.

דמי המזונות – על פי מה הם נקבעים?

סוגייה חשובה נוספת היא כמובן סוגיית המזונות. גובה המזונות יכול להיקבע באמצעות שתי דרכים שונות: הדרך הראשונה וזו שהינה פחות עדיפה היא דרך בית המשפט. הדרך השניה היא באמצעות החלטה משותפת המתקבלת על ידי ההורים, כאשר יש לקבוע את גובה המזונות ואת מועד התשלום בכל חודש. חשוב להבין כי למרות שמדובר על פירוק הקשר הזוגי, עדיין האינטרס נותר משותף והוא להעניק לילדים חיים טובים ונוחים, ובעיקר כאלו שאינם נפגעים בעקבות תהליך הגירושין.

מדוע חשוב שגם כהורים גרושים תגורו קרוב אחד לשניה?

המון פעמים הסכמי הגירושין כוללים את הסוגיות הבסיסיות ביותר מבלי להתייחס לנושאים שיכולים להשפיע על שגרת היום – שלכם ושל הילדים. על כן, בהסכם הגירושין חשוב מאד להתייחס גם לאזורי המגורים של ההורים. ראשית, כדאי להוסיף סעיף בו ההורים מתחייבים לגור זה סמוך לזה על מנת לאפשר לילד לשמור על שגרתו עם מגורים אצל כל אחד מההורים. בנוסף, יש להבטיח כי ישנו סעיף המחייב את כל אחד מהצדדים לקבל את אישורו של הצד השני במקרה בו הוא מעוניין להעתיק את המגורים למקום מרוחק יותר.

הבריאות של הילד: מי אחראי עליה?

כאמור, האינטרס המשותף שלכם כהורים הוא טובת הילד. על כן, חשוב לנסות ולכסות בהסכם הגירושין כמה שיותר מקריים אפשריים, כמו מקרים בהם הילד חולה. האחריות של ההורים בכל הקשור לבריאותו של הילד הינה אחריות שווה. המשמעות היא שעל פי הצורך ובהתאם למקרים הנדרשים, כל אחד מההורים יהיה מחוייב לדאוג לילד למענה בריאותי הולם, לרבות ניודו אל קופות החולים, אשפוזים וטיפולים דחופים הנדרשים בהתאם למצבו הבריאותי.

המסגרת החינוכית של הילדים – הגיעו להחלטה משותפת בהסכם

סעיף נוסף שחשוב לכלול בהסכם הגירושין שלכם הוא סוג החינוך שאותו תרצו שירכוש ילדכם. כיום, ככל שהילדים מתבגרים כך ישנן אפשרויות נוספות לחינוכם לרבות בית הספר הדמוקרטי, בתי ספר מקצועיים וכדומה. כמו כן, החליטו לגבי אופי החינוך של הילדים – דתי או חילוני. לצד אלו, חשוב שכל אחד מההורים יתחייב להיות שותף לאסיפות ההורים ולפעילויות שונות המתקיימות במסגרות החינוכיות.

ליצירת קשר מלאו פרטים

זמינות מיידית: 072-394-5434

מאמרים אחרונים

התחברו אלינו

ליצירת קשר מלאו פרטים

 או התקשרו 072-394-5434

מענה תוך זמן קצר

ליצירת קשר מלאו פרטים:

*שדה חובה

צור קשר

ליצירת קשר התקשר 072-394-5434

מענה תוך זמן קצר

או השאר פרטים: